Znate li koje su najbolje sandale za nošenje?
Ilustracija

Saznajte

Znate li koje su najbolje sandale za nošenje?

Trgovine su pune raznoraznih modela ljetne obuće i čini se kao da je izbor beskonačan, ali za novim ljetnim sandalama ne biste smjeli posezati tako lako.

Neki modeli sandali zdraviji su za nošenje od drugih, a mi vam otkrivamo koji detalj na ljetnoj obući otkriva da je to najzdraviji izbor

Mnogi ljeti obožavaju nositi japanke, ali njih ne bismo smjeli nositi pretjerano, odnosno cijeli dan. Ova vrsta obuće, između ostalog, ne nudi stabilnost zbog čega osobe koji ih nose češće hodaju pogrbljeno što na dugotrajnoj razini može izazvati probleme s kičmom, kukovima i koljenima.

"Ako su sandale, uz to što drže gležanj, još i anatomske možete biti sigurni da ste našli najzdraviji izbor ljetne obuće"

Koji bi onda bio najbolji izbor sandala? Odgovor je sandale koje se vežu, odnosno kopčaju oko gležnja jer one drže nogu na mjestu, čine nas stabilnima, omogućavaju pravilno držanje te tako olakšavaju hodanje. U takvim sandalama nožni prsti neće biti opterećeni (kao što je slučaj kod japanki u kojima prsti imaju zadatak pridržavanja obuće na stopalu) te će čitavo stopalo imati dobru podršku.

Ako su sandale, uz to što drže gležanj, još i anatomske možete biti sigurni da ste našli najzdraviji izbor ljetne obuće, piše Zadovoljna.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.