Nisu mogli ni da sanjaju da će na najpopularnijoj plaži naći OVAKVA bića (Foto)

Naučnici u šoku

Nisu mogli ni da sanjaju da će na najpopularnijoj plaži naći OVAKVA bića (Foto)

Oštri zubi, očnjaci i trn u repu - naučnici su otkrili zastrašujuće nove vrste riba koje se vrzmaju ispod površine nekih od najpopularnijih plaža u Australiji.

Naučnici iz organizacije "CSIRO" istraživali su obalu oko Sidneja i naišli na nove, potpuno čudne vrste riba, poput crne ribe bez krljušti i sa malenim očnjacima. Takođe, naišli su na ribu koja liči na jegulju, a čiji je latinski naziv idiacanthidae, kao i chauliodontidae, ribu ogromnih zuba koja kao da je ispala iz noćne more.

640990idiacanthidaeff

Idiacanthidae

Morski biolog, profesor Ijan Saters, rekao je kako su bili iznenađeni kada su pronašli toliko malenih stvorenja i da će ovo otkriće promijeniti način na koji naučnici proučavaju male ribe. 

- Mislili smo da se ribe razvijaju samo u priobalju i zalivima i da, kada se larva izvuče iz vode, to označava i smrt ribe. Ipak, prevarili smo se - priča profesor.

640987chauliodontidaef

Chauliodontidae

Osim riba, pronašli su i četiri pravulkana na dnu okeana. Oni su otkriveni oko 200 kilometara od obale Sidneja zahvaljujući novoj mašini organizacije "CSIRO" koja istražuje okeane. Ono što je još interesantnije je da ove 50 miliona stare vulkane niko nije ni tražio.

640986larvallobsterff

Larvalobster

Ipak, ovi vulkani su davno ugašeni i uopšte ne postoje šanse da se ponovo aktiviraju.

(Blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.