Nova opcija na Facebooku omogućava vam da odredite čije ćete objave prve vidjeti kad se ulogujete
ilustracija

"See first"

Nova opcija na Facebooku omogućava vam da odredite čije ćete objave prve vidjeti kad se ulogujete

Iz Fejsbuka su odlučili da nam malo 'olakšaju život', pa su ponudili novu značajnu pomoć, kojom je moguće da kontrolišemo ono što će se prvo pojaviti na našem News feedu. Zove se “See First” i omogućava vam da odredite čije ćete objave prve vidjeti kad se ulogujete.

Najveća društvena mreža na svijetu poznata je po tome što vam pokazuje ono što njeni pametni algoritmi odrede kao važno, bez obzira kad je taj sadržaj bio objavljen. Opcija za prikaz News Feeda u kojem se prvo prikazuju najnovije objave postoji, ali do nje nije lako doći, prenosi Kolektiv.me.

Međutim, iz Fejsbuka su odlučili da nam malo 'olakšaju život', pa su ponudili novu značajnu pomoć, kojom je moguće da kontrolišemo ono što će se prvo pojaviti na našem News feedu. Zove se “See First” i omogućava vam da odredite čije ćete objave prve vidjeti kad se ulogujete.

Nova opcija trenutno je dostupna samo na uređajima sa operativnim sistemom iOS. Izdanje za Android i desktop kompjutere trebalo bi uskoro da se pojavi.

Evo kako je možete aktivirati. Pokrenite aplikaciju za Fejsbuk, pa kliknite na dugme “More” u donjem desnom uglu. Skrolujte do dna menija, sve dok ne nađete “News Feed Preferences”. Odaberite tu opciju, pa “Prioritize who to see first”. Zatim odaberite kontakte čije objave želite stalno da vidite pri vrhu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.