Crnogorski košarkaši pobijedili Finsku
Košarkaši Crne Gore

Poslije poraza

Crnogorski košarkaši pobijedili Finsku

Košarkaška reprezentacija Crne Gore pobijedila je Finsku 74:57 i osvojila 13. mjesto na turniru.

Pitanje pobjednika u ovom susretu ni jednog tenutka nije se postavljalo – od početka su naši momci stekli prednost koju do kraja ne da nijesu ispustili, već su je konstantno uvećavali, prenosi CdM.

Poslije razočaravajućih poraza na startu od po dva poena valjda nam je došla rutina sama od sebe i savladali smo Tursku juče dvadesetak poena i evo sada Finsku u meču u kojem pobjeda u nijednom trenutku nije dolazila u pitanje.

,,Možda je postojala neka psihološka barijera da promašujemo to slobodno bacanje koje je bilo odlučujuće i nismo otišli dalje, takav je sistem takmičenja Mi smo završili sa skorom 4-4 i koš razlikom +70 i možda to govori o nekom našem rezultatu. Mogu da kažem da je evidentno i povreda Vrbice, koji je naš jedini pravi plej, uticala umnogome na našu igru i konačan rezultat– on je protiv Finske odigrao odličnu utakmicu i vidjeli ste da nismo imali problema”, kazao je selektor Zvezdan Mitrović.

On je dodao da je malo nedostajalo da se naša selekcija plasira u četvrtfinale, a samim tim i u borbu za visok plasman.

,, Kvalitet turnira je izuzetno visok – vidjeli ste da je ovdje skoro kompletan Kanzas Univerzitet koji se smatra jednom izuzetno ozbiljnom ekipom, Rusija je došla ovdje sa snažnim timom, ima tu još nekoliko dobrih ekipa.

Što se naš tiče, rezultatom nisam zadovoljan ali trudim i zalaganjem igrača jesam, neću da ponavljam kako smo ovdje došli bez osmorice igrača sa spiska – rezultatom nisam zadovoljan, mislio sam da ćemo ući u drugi krug, trudili smo se, davali maksimum ali je bukvalno nedostajao taj jedan poen u završnici, to jedno slobodno bacanje koje bi nas odvelo među osam a tamo neznam šta bi se sve moglo desiti. Konačno 13 mjesto od 24 ekipe nije nikakav uspjeh ali nije ni drastičan neuspjeh kada znam kakvi su nas sve pehovi pratili i sa kakvom smo ekipom došli ovdje. Najvačnije za ove igrače jeste da su stekli jedno novo međunarodno iskustvo, igrali su protiv Rusije, Kanade, koreje i ko zna da li će se sa njima više sretati. To je najveći plus sa Univerzijade u Gvangžuu za ovu košarkašku selekciju”, ocijenio je Mitrović.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.