Prvi slučaj dopinga na ovogodišnjem Tur de Fransu
Luka Paolini

Italijanski biciklista Luka Paolini pozitivan na kokain

Prvi slučaj dopinga na ovogodišnjem Tur de Fransu

Italijanski biciklista Luka Paolini iz ruskog tima Kaćuša izbačen je danas sa ovogodišnjeg Tur de Fransa, pošto je na doping testu bio pozitivan na kokain.

U saopštenju Međunarodne biciklističke federacije (UCI) navodi se da je Paolini bio testiran 7. jula posle četvrte etape Trke kroz Francusku. Paolini od doping kontrole može da zatraži "B" uzorak testiranja, prenijela je Beta.

Ovo je prvi doping slučaj na ovogodišnjem Tur de Fransu, a po pravilima UCI, Paolini je do konačne odluke privremeno suspendovan.

Portparol Kaćuše je rekao da Paolini šokiran rezultatima doping testa.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.