Zavirite u luksuzni klub pod vodom (VIDEO)(FOTO)
Foto: Printscreen YouTube/ Dreaming of Maldives

Maldivi

Zavirite u luksuzni klub pod vodom (VIDEO)(FOTO)

Maštate o neobičnom odmoru? Predstavljamo vam "Sabsiks", prvi podvodni klub na svijetu. Nalazi se na Maldivima i svojim posjetiocima nudi jedinstveno iskustvo - odličan provod i nesvakidašnji pogled u tropski pejzaž Indijskog okeana. "Sabsiks" (Subsix) se nalazi nešto manje od 500 metara od obale, šest metara ispod površine Indijskog okeana.

Iznad njega, na površini lebdi ekskluzivni restoran "Edž" (Edge), koji ima bogatu ponudu morskih specijaliteta. I klub i restoran dio su luksuznog odmarališta na ostrvu Nijama (Niyama), a do njih se može doći jedino čamcem. U "Sabsiks" se ulazi preko "Edža", spuštajući se stepenicama unutar tropskih dubina. Klub je sa tri strane okružen staklenim zidovima, koji posjetiocima omogućuju interesantan pogled i potpuni užitak.

maldivi

[Foto: Printscreen YouTube/ Dreaming of Maldives]

Odmah po ulazu u klub, duž pozadinskog zida obloženog "Brancusi" ogledalima, smješteni su bar inspirisan školjkama, impozantnog oblika, i DJ pult, a naspram njih stolice koje svojim dizajnom podsjećaju na morske ježeve. Iznad, hiljade lanaca školjki povezanih u draperije, vise sa plafona kluba. Šank je prekriven blistavim fiber staklom, koje stvara čarobnu atmosferu, mijenjajući se od ranog jutra do kasno u noć.

Bilo da sjede u udobnim barskim stolicama ili igraju na podijumu, gosti su u mogućnosti da razgledaju bogati morski svijet, uključujući šarene klovn-ribe, đavoljske raže (Manta ray), kornjače i papagaj-ribe, koje plivaju okolo.

maldivi2

[Foto: Printscreen YouTube/ Dreaming of Maldives]

Ispijajući šampanjac ili egzotične koktele, posjetioci mogu da uživaju u setovima najpoznatijih svjetskih di-džejeva koji pulsiraju kroz moćne zvučnike muzičkog sistema "Bose". Tu je i nezaobilazni "Glow Party", koji se održava jednom nedjeljno. Među brojnim aktivnostima "Sabsiksa" nalazi se i nesvakidašnji obilazak raznovrsnog podvodnog svijeta Indijskog okeana. Predvođeni iskusnim biologom Lukom Gordonom (Luke Gordon), gosti imaju priliku da istraže koralne grebene i izbliza razgledaju brojne egzotične životinje i biljke.

"Sabsiks" je prvobitno konstruisan na kopnu a potom, nakon opsežnog istraživanja podvodne sredine, transportovan u okean. Pored dobre zabave, gostima pruža uvid u beskrajna prostranstva okeana, istovremeno ih podsjećajući na značaj očuvanja morske flore i faune za buduće generacije.

 
Izvor: Stil

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.