Ministar Bošković nagradio Majdu Šukuricu

Priznanje učenici iz Bijelog Polja

Ministar Bošković nagradio Majdu Šukuricu

Ministar prosvjete Predrag Bošković uručio je danas nagradu Majdi Šukurici, učenici devetog razreda JU OŠ „Dušan Korać“ iz Bijelog Polja, koja je osvojila srebrnu medalju iz matematike na 19. Juniorskoj balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja je održana od 24. do 27. juna 2015. godine u Beogradu.

Crna Gora treba da prepozna kadar i na pravi način iskoristi njihove talente, kazao je Bošković uručujući nagradu dodajući  da je Šukurica ponos Crne Gore.

Kako je kazao, činjenica je da je vrlo teško biti na vrhu, ali nju čeka naporan rad da ono što je ostvarila potvrdi sljedećih godina.

„Crna Gora dobila je novog talenta koji će iskoristiti i kojim će se ministarstvo prosvjete baviti u narednom periodu, pomagati i omogućiti joj da ostvari svoje želje kada je obrazovanje i nastava u pitanju", poručio je on.

Bošković je izjavio da kada Šukurica završi kompletno obrazovanje, Crna Gora će dobiti kadar koji će biti na raspolaganju svim građanima države.

„To je samo dokaz da mi možemo proizvoditi kadar koji je najbolji ne samo u Crnoj Gori već i u regionu. Treba ih prepoznati na pravi način, iskoristiti njihove talente i usmjeriti ih na pravu stranu", kazao je Bošković.

Majda je zadovoljna što je neko prepoznao njen talenat i što se cijeni u Crnoj Gori to što je postigla. Nagrađena učenica je kazala da je na svečanoj dodjeli nagrada kada je "ogrnula crnogorsku zastavu imala osjećaj da je čitava Crna Gora grli i, kako je rekla, sada vidi da nije bila u krivu i da su svi bili uz nju".

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.