Iz francuske vojne baze ukradene velike količine eksploziva, detonatora i granata
Ilustracija

Traga se z apočiniocima

Iz francuske vojne baze ukradene velike količine eksploziva, detonatora i granata

Velika količina eksploziva, detonatora i granata ukradena je iz vojnog skladišta u južnom francuskom gradu Miramasu.

Francuski radio "Europe 1" objavio je kako je riječ o "gomili" plastičnog eksploziva, 180 detonatora i skoro 40 granata koje su ukradene tokom noći sa nedjelje na ponedjeljak. Navodi se kako su lopovi prethodno izrezali ogradu izvan baze te ušli. prenosi Anadolija.

Policijska istraga o incidentu je u toku i fokusirana je na pripadnike organizovanog kriminala iako se sumnja i na teroriste.

Gradonačenik Miramasa Frederic Vigouroux izjavio je kako je šokiran događajem jer je riječ o dobro čuvanoj bazi koju koristi vojska, policija i žandarmerija. 

Inače, baza iz koje je ukradeno naoružanje glavni je snabdjevač francuskih vojnih operacija u Africi.

Iz Ministarstva odbrane odbili su da komentarišu ovaj događaj.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.