Stoltenberg pohvalio reformske napore Crne Gore

Ohrabrenje iz Brisela

Stoltenberg pohvalio reformske napore Crne Gore

Crna Gora je više puta pokazala da dijeli vrijednosti NATO-a, saopštio je generalni sekretar Alijanse, Jens Stoltenberg, i pohvalio reformske napore države.

Crnogorski ministri vanjskih poslova i evropskih integracija i pravde, Igor Lukšić i Zoran Pažin danas su u Briselu razgovarali sa Stoltenbergom o napretku Crne Gore i preostalim izazovima na njenom evroatlantskom putu, prenio je portal Rtcg.

Oni su bili i gosti na zasjedanju Sjeverno-atlantskog savjeta (NAC) u Briselu, a njihovo gostovanje je održano u okviru intenzivnih i fokusiranih razgovora Crne Gore sa Alijansom.

Stoltenberg i ambasadori su, kako se navodi sa sajtu NATO-a, tokom sastanka, pohvalili značajne reformske napore Crne Gore i ohrabrili državu da nastavi tim putem.

„Oni su pozdravili posvećenost Crne Gore regionalnoj bezbjednosti i saradnji. Stoltenberg je istakao da je Crna Gora u više navrata pokazala da dijeli vrijednosti NATO-a i zahvalio Crnoj Gori na doprinosu misiji Alijanse Resolute Support u Avganistanu“, navodi se na sajtu NATO-a.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.