Bojadžić dodjeljivao projekte “ i po babu i po stričevima”  i po SDP-u i po DPS-u
Dragan Radović

"Agrocentar" će podnijeti krivičnu prijavu protiv predsjendika Komisije za dodjelu sredstava NVO

Bojadžić dodjeljivao projekte “ i po babu i po stričevima” i po SDP-u i po DPS-u

Izvršni direktor NVO "Agro centar" Dragan Radović ocijenio je sramnom i bahatom odluku opštinske Komisije za dodjelu srestava nevladinim organizacijama, kada, kako je rekao, to već ostale organizacije kojima je projekat oboren ne smiju. Radović kaže da je “kontraverznom” komisijom predsjedavao Tufik Bojadžić koji je oličenje nepotizma i političke korupcije u Bijelom Polju.

- Bojadžić je dodjeljivao projekte “ i po babu i po stričevima” , bolje rečeno i po SDP-u i po DPS-u političkoj podobnosti. Ostali iz kontraverzne komisije su bili samo dekor, i klimali su glavom na svaku Bojadžićevu odluku i važno im je bilo samo da nezasluženo zarade po 200 evra honorara - kaže Radović.

Radović smatra da su se trebali zvati Komisija za raspodjelu sredstava “vladinim” organizacijama, na osnovu rezultata njihovog rada s obzirom da su projekti odobreni samo organizacijama koje su filijale i štabovi SDP-a i DPS-a opštinskih odbora.

- Poznato je gradjanima Bijelog Polja da tzv.  nevladine  odnosno vladine organizacije kupuju glasove uoči izbora gdje preko svojih aktivista služe kao produžena ruka vlasti. Takodje, sve te organizacije koje dobijaju novac iz državnih fondova imaju svog pravog direktora iz vlasti koji je poslodavac i kupi kajmak onima koji se u javnosti prestavljaju kao izvršni direktori - ističe Radović.

On dodaje, da su odobreni  projekti onim organizacijama za koje niko nikad nije čuo ali važno je naglasiti da su članovi tih organizacija zaposleni u Opštini Bijelo Polje.

- Za pojedine organizacije ne bi znali da su žive da ne pročitasmo odluku ove kontraverzne komisije, a to su pripejd organizacije, koje rade samo na dopunu uoči izbora.Rad bolje rečeno nerad komisije je više nego neregularan. Pravila nalažu da na radnim sastancima mora biti prisutan svaki član komisije što kod ove nije bio slučaj. Iznavodili su izgovore kao loši đaci, svetkovali su svako crveno slovo, sa izgovorom “kako god predsjednik Bojadžić odluči”, kao da ih je neko vukao za rukav da se prihvate ove obaveze - kritičan je Radović.

Kako dalje navodi, važno je da je kotraverznom komisijom koordinirao u sopstvenoj režiji Tufik Bojadžić koji je sredstva dodjeljivao svojim nevladinim zamorčićima.

- Proljetos na sastanku otvorenih vrata sa nevladinim organizacijama je donešena odluka komisije da se konkurs raspisuje za 40.000 evra ali to je izgleda bilo malo da bi se sve poltronske vladine organizacije namirile pa je dodijeljeno grantova u vrijednosti od 60.000 evra -  navodi direktor NVO "Agrocentra".

Radović je kazao da je član "kontraverzne" komisije koja je takođe vodila glavnu riječ i Kevera Dizdarević kojoj kćerka nezakonito prima platu u opštini a živi i radi u inostranstvu, ne dolazi na posao a prima platu sa grbače građana 

-  NVO "Agro centar" apeluje na predsjednika Opštine Bijelo Polje Aleksandra Žurića da joj u najkraćem roku uruči otkaz bez otpremnine. Takođe apeluje na presjednika Žurića da proglasi ništavnim odluke kontraverzne i nekopetentne komisije koju je sam imenovao - naveo je Radović najavljujući i krivičnu prijavu protiv predsjednika komisije.

- NVO "Agro centar" će podnijeti krivičnu prijavu protiv presjednika komisije Tufika Bojadžića i  zatražiti od tužilaštva da ispita nezakonitu dodjelu srestava.To je novac svih građana Bijelog Polja a nije đedovina Bojadžića i družine da je po svom nahođenju dodjeljuju poltronskim organizacijama- zaključuje u saopštenju Radović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.