Luštica Bay: Dan dobrodošlice za mještane Radovića

Luštica Bay: Dan dobrodošlice za mještane Radovića

Mještani Radovića na poluostrvu Luštica nadomak Tivta posjetili su juče kompleks Luštica Bay, novi turistički grad u zalivu Trašte vrijedan 1,1 milijardu eura, u okviru Dana dobrodošlice koji je organizovao investitor, kompanija Luštica Development AD.

Zvanice i zaposlene u kompaniji čije je sjedište u Radovićima pozdravio je izvršni direktor Luštica Development Daren Gibson /Darren Gibson/.

 „Luštica Bay izrasta u dom zdravog i aktivnog života u regionu. Međutim, da bismo bili uspješni, neophodno je da razvijemo održive zajednice, ne samo u smislu ekonomske i ekološke održivosti, već i društvene i kulturne. To znači da, dok su važni i naši značajni napori da se sačuva priroda lokacije i okruženja kao i kvalitet mora, tako su važni i naši napori za izgradnju društveno povezane zajednice koja se dobro odnosi prema susjedima. Tako nam je važno da njegujemo međusobne dobrosusjedske odnose sa Radovićima kao našim najbližim komšijama. U tom smislu, i današnji dan dobrodošlice se sastoji u davanju mogućnosti mještanima da vide i čuju o napretku projekta ali i o planovima u narednih nekoliko mjeseci“, rekao je Gibson.

Informacije o napretku i razvoju projekta saopštio je Omar Farid, direktor planiranja i razvoja u Luštica Development.

„Veoma smo ponosni što možemo da kažemo da je naša vizija sa uspjehom implementirana u okviru prve faze razvoja projekta. Prvih deset zgrada sa 70 stanova je predato vlasnicima, a radovi u marini vidno napreduju. Iskopni radovi za sljedećih 16 zgrada sa 90 stambenih jedinica su u toku i uskoro će početi gradnja ovih objekata. Očekujemo da ovi objekti budu završeni u 2017. godini, kao i prvi hotel, a takođe i marina sa 176 vezova, rekao je Farid. 

Luštica Bay se gradi na poluostrvu Luštica, na jednom od najljepših dijelova  crnogorske obale. Ovaj novi centar na Jadranu, privući će ljubitelje prirode, zdravog života i aktivnih sadržaja tokom cijele godine.

"Biće izgrađeno sedam hotela, golf teren, dvije marine, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, šetalište sa restoranima i drugi prateći objekti. Cjelokupan izgled naselja je u skladu sa tradicionalnom arhitekturom crnogorskog primorja. Prvi stanovnici, kupci nekretnina, su preuzeli ključeve svojih stanova početkom 2015. godine", navodi se u saopštenju.

Razvoj Luštica Bay-a stalno izražava i pokazuje potpuno poštovanje kulture, tradicije, ljepote i, iznad svega, prirode Crne Gore. Projekat je definisao svoj ključni cilj stvaranja čistog, ekološkog i održivog okruženja i zajednice.

Pored toga, od svog početka Luštice Development je posvećena saradnji sa lokalnom zajednicom i do sada je uložila više od 600,000 eura u lokalnu zajednicu i okruženje, sponzorišući mlade sportiste, sportske klubove, umjetnike, kulturne manifestacije i nevladine organizacije i javne ustanove.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.