EP: Crna Gora u grupi sa Italijom, Velikom Britanijom i Albanijom
ilustracija

Odlučeno žrijebom

EP: Crna Gora u grupi sa Italijom, Velikom Britanijom i Albanijom

Ženska seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj igraće u grupi C sa Italijom, Velikom Britanijom i Albanijom, odlučeno je danas žrijebom u Minhenu.

Italija i Velika Britanije učestovale su na nedavno završenom Eurobasketu u Mađarskoj i Rumuniji i eliminisane u prvoj rundi. Plasman na završni turnir izboriće pobjednici devet kvalifikacionih grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih timova. Češka kao domaćin izborila je plasman na smotru 16 najboljih selekcija Starog kontinenta, penosi Analitka

Selektor Momir Milatović kazao je da je zadovoljan žrijebom, navodeći da su dobili protivnike po mjeri.

"Moglo je da bude i teže jer je u drugom šeširu bilo dosta odličnih reprezentacija. Bili smo u prvom šeširu i ta činjenica nam daje obavezu da u kvalifikacijama opravdamo ulogu favorita i da izborimo plasman na šampionatu u Češkoj. Italija i Velika Britanija su protivnici koji zaslužuju respekt i ozbiljnu pripremu, dok je Albanija na papiru najslabiji tim u grupi", rekao je MIlatović.

On je u izjavi zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza kazao da će kvalifikacije biti prilika da pruži šansu i mlađim igračicama.

"Raspored je takav da daje mogućnost da sve igračice dobiju priliku za dokazivanje i to moramo da iskoristimo na najbolji mogući način. I za kvalifikacije ćemo se spremati kao za sve naše dosadašnje mečeve jer to garantuje dobar rezultat i ostavrenje cilja, a to je plasman na Eurobasket", rekao je MIlatović.

U novom kvalifikacionom ciklusu promijenjen je i sistem kvalifikacija, pa će mečevi biti igrani tokom klupske sezone, odnosno prvi termin od 21. do 25. novembra, drugi od 20. do 24. februara naredne godine i posljednji od 19. do 23. novembra naredne godine.

Na Eurobasketu u Češkoj nastupiće 16 reprezentacija, koje će biti podijeljene u četiri grupe.

Pobjednici grupa izboriće direktan plasman u četvrtfinale, dok će se drugoplasirani i trećeplasirani timovi iz grupa u međusobnim duelima, boriti za ostala četiri mjesta među osam najboljih. Crna Gora do sada je tri puta igrala u kvalifikacijama i izborila plasman na šampionat.

U debitantskom nastupu u Poljskoj prije četiri godine osvojeno je šesto, u Francuskoj prije dvije godine deveto mjesto, a na nedavno završenom šampionatu u Mađarskoj i Rumuniji, izabranice Momira Milatovića bile su sedmoplasirane.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.