Makedonski lideri ponovo bez dogovora

Skoplje

Makedonski lideri ponovo bez dogovora

Lideri četiri najuticajnije političke partije u Makedoniji ponovo su se razišli bez dogovora o mogućnostima za prevazilaženje krize koja već više mjeseci potresa tu državu.

Nikola Gruevski VMRO-DPMNE, Zoran Zaev SDSM, Ali Ahmeti DUI i Menduh Tači DPA razišli su se nakon jednopiočasovnog razgovora i nisu htjeli da daju izjave za medije, a premijer je najavio da će o sadržini tih razgovora biti izdato saopštenje.

Mediji su javili da će saopštenje najvjerovatnije izdati ambasada EU u Skoplju.

Očekivalo se da će četvorica lidera na sastanku približiti stavove, što bi značilo da bi do kraja mjeseca mogao da bude postignut konačni dogovor, ali se to, međutim, nije dogodilo.. 

Portparolka komesara Johanesa Hana je danas prije početka razgovora izjavila da očekuje konstruktivan ishod i posvećenost lidera.

(Tanjug)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.