Šest uzroka bebinog plača
ilustracija

Predstavljamo vam

Šest uzroka bebinog plača

Često su mlade mame preplašene i izgubljene jer njihova beba stalno plače. Ipak, ne paničite – i najmirnija beba plače bar sat tokom dana i tako vježba svoja pluća. Evo nekoliko preporuka kako se iznijeti sa plačem, kada on nije posljedica gladi ili pune pelene.

1. Bebi nije udobno – Bebe se često žale jer im je neudobno. Mokre pelene smetaju bebama, pa se plačem žale na to. Pazite da je bebina odjeća udobna, da je u krevetiću ništa ne žulja i provjerite sobnu temperatutu koja treba biti između 19 i 21 stepena. 

2. Umor – Bebama ponekad, čak i kad su umorne, treba pomoć da zaspu. Ljuljanje i maženje odlično ja za uspavljivanje. 

3. Bolest – Ako je beba bolesna, plakaće više i glasnije nego obično. Ako ste zabrinuti, otiđite kod pedijatra. Ako plač prati povraćanje, proliv, temperaturu, osip ili teškoće u disanju obavezno idite kod ljekara. 

4. Iscrpljenost – Bebe ne vole previše stimulacije. Mnogo gostiju ili buran dan mogu umoriti. Tada beba, umjesto da zaspi, plače. Uzmite je u naručje kako bi se osjećala sigurno. 

5. Grčevi – Kada beba glasno plače i skuplja nožice, i to svakog dana predveče, vjerovatno ima grčeve. Grčevi se javljaju nakon druge nedelje života i mogu trajati do trećeg mjeseca. Pravog lijeka za grčeve nema. Pomaže čaj od komorača (divlja mirođija), ali samo nakratko. Masirajte bebin stomak, utoplite ga i ostanite smireni. Čak i mala beba osjeća uznemirenost majke. 

6. Dosada – I bebe žele društvo. Ako ne želite sjedeti stalno pored krevetića, kupite bebi zanimljivu šarenu igračku koja će je zabaviti. 

Izvor:Super žena

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.