Lukšić razgovarao sa novoimenovanom stalnom predstavnicom UNDP u Crnoj Gori
Fionom Mek Kluni i Lukšić

Nastavak uspješne saradnje

Lukšić razgovarao sa novoimenovanom stalnom predstavnicom UNDP u Crnoj Gori

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Igor Lukšić razgovarao je danas sa novoimenovanom stalnom predstavnicom UNDP u Crnoj Gori Fionom Mek Kluni.

Izrazivši zadovoljstvo otpočinjanjem mandata u Crnoj Gori, Mek Kluni je kazala da UNDP ali i ostale agencije UN veoma uspješno i sadržajno sarađuju sa Crnom Gorom i da o tome svjedoče brojni zajednički projekti i inicijative. Ona je izrazila uvjerenje da će takva saradnja biti nastavljena i u budućnosti te ponovila podršku UNDP daljem jačanju i razvoju crnogorskog društva.

Potpredsjednik Lukšić je podsjetio na veoma dobre rezultate saradnje sa UNDP u prethodnom periodu te istakao značaj učešća Crne Gore u sistemu UN-a. On je podsjetio na brojne zajedničke projekte koji su u toku te istakao da je UNDP veoma važan partner Crne Gore. Lukšić je kazao i da podrška UNDP-a jačanju institucija, sprovođenju reformi i sveukupnom razvoju društva ujedno pospješuje ostvarivanje evropskih standarda i napredak ka članstvu u EU.

Tokom sastanka sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim temama iz oblasti intenzivne saradnje sa posebnim osvrtom na održivi razvoj i jačanje administrativnih kapaciteta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.