Na startu Vimbldona, Kovinić protiv Stosur
Danka Kovinić

Treći Grend slem

Na startu Vimbldona, Kovinić protiv Stosur

Na startu Vimbldona, trećeg Grend slema sezone, crnogorska teniserka Danka Kovinić će imati težak posao, pošto ju je žrijeb odveo na 22. teniserku svijeta, Samantu Stosur. Meč bi trebalo da počne oko 16 sati, a najzanimljivije duele iz Londona od danas možete pratiti na TVCG 2.

Kovinić će prvi put igrati na čuvenoj travi u Londonu, a na žrijebu joj je pripalo 86. mjesto. Stosur je 22. na WTA listi, a na istom mjestu je i kada su u pitanju nositeljke u Londonu, prenosi CdM.

Danka je na posljednjoj rang listi Ženske teniske asocijacije na 92. poziciji.

Najboji rezultat na Vimbldonu, Stosur je ostvarila 2009. i 2013. kada je došla do trećeg kola. Ona ima jedan Grend slem trofej, koji je osvojila 2003. na US Openu, a na Rolan Garosu je 2010. stigla do finala. Najbolji plasman imala je 2010. i 2011. godine kada je bila šesta teniserka svijeta.

Ako Kovinić savlada iskusniju Australijanku, igraće protiv bolje iz duela Ursula Radvanjska (107. na WTA listi) - Edina Galovic-Hal (299. na WTA listi).

Prošle godine je titulu osvojila Čehinja, Petra Kvitova koja će u prvom kolu igrati protiv malo poznate Holanđanke, Kiki Bertens.

Branilac titule u muškom dijelu žrijeba, Novak Đoković u prvom kolu danas igra protiv Njemca, Filipa Kolšajbera.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.