Kamere snimile ubicu Lopičića?
ilustracija

Novi detalji ubistva

Kamere snimile ubicu Lopičića?

Kamere na zgradi koja se nalazi u blizini mjesta ubistva Podgoričanina Ivana Lopičića (26), koji je likvidiran u noći između srijede i četvrtka, snimile su osobu koja je prema sumnjama policije ispalila smrtonosne hice u mladića. Na snimku sa kamere vidi se muška osoba na motoru, okrenuta ka zgradi ispred koje je Lopičić ubijen.

Kako je za Dan potvrđeno iz MUP-a, ta osoba je bila na motoru veće kubikaže i imala je kacigu koja je bila poluotvorena. Njegov lik na snimku nije mogao jasno da se vidi, jer se kamere nalaze na oko 70 metara od mjesta ubistva. Ipak, istražitelji nastoje da na osnovu materijala koji posjeduju naprave foto-robot, kako bi utvrdili identitet lica koje je bilo na motoru, a nakon toga i provjerili da li postoji mogućnost da je baš ta osoba ubila Lopičića.

Sumnja da je baš ova osoba usmrtila Podgoričanina pojačala se detaljnim pregledom snimka. Naime, uočeno je da je ta osoba sa snimka bila na motoru određeni vremenski period, gledajući u pravcu zgrade ispred koje je Lopičić ubijen. Takođe, vrijeme ubistva podudara se sa vremenom kada je ova osoba bila u blizini mjesta likvidacije. Nekoliko trenutaka prije nego što su meci ispaljeni u Lopičića ta osoba na motoru nestala je iz kadra kamere koja ga je snimila.

Podgoričanin je ubijen oko 3.25 ispred zgrade u kojoj je stanovao u kotorskom naselju Sveta Vrača. Lopičić je likvidiran kada se vraćao kući. Čim je krenuo ka vratima nepoznati napadači ispalili su devet metaka u njegovom pravcu, od čega su ga pogodila četiri.

Preliminarni rezultati istrage pokazali su da je ubica u Lopičića prvo ispalio osam hitaca. Kada je nesrećni mladić pao na beton ubica mu je prišao i ispalio još jedan hitac u glavu, kako bi bio siguran da nesrećni mladić neće preživjeti.

Podgoričanin je ubijen u sačekuši, a policija sumnja da su ga napadači u poslednje vrijeme pratili kako bi likvidaciju mogli da obave bez svjedoka. Takođe, sumnja se i da su imali pomagače koji su ih informisali o njegovom kretanju. Da su ubice znale gđe se nalazi Lopičić i da su ga spremno čekale govori i podatak da su u nesrećnog mladića pucali čim se pojavio ispred zgrade.

Lopičić je ubijen u istom naselju u kojem je prije skoro šest godina likvidiran njegov ujak Dejan Đuković. Mjesta likvidacija ujaka i sestrića udaljena su svega stotinak metara.

Komšije ubijenog Lopičića kazale su policiji da su čuli "tupe pucnje”, nalik petardi, jer je tokom noći bila jaka bura. Niko od njih nije vidio ubice, niti su primijetili bilo kakva sumnjiva lica u blizini.

Na zgradi ispred koje je likvidiran Lopičić postoje sigurnosne kamere, koje u noći ubistva nijesu radile. Kamere nijesu radile ni na restoranu "Muo” koji se nalazi u blizini mjesta ubistva.

Stanari zgrade ispred koje je Lopičić ubijen odmah su pozvali policiju, sa kojom je na lice mjesta izašla i Hitna pomoć. Ipak, mladić je preminuo na licu mjesta usled brojnih povreda koje je zadobio.

Odmah nakon ubistva, policija je blokirala Kotor. Svako vozilo je detaljno pretresano, a izvršena je kontrola svake osobe koja je nekoliko sati nakon ubistva prilazila kroz taj grad. Takođe, kotorski policajci su kolegama iz drugih gradova uputili zahtjev da širom zemlje vrše detaljne kontrole. 

Dan/Cdm

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.