Kolašinac prebacio 21m za lični rekord
Beta/AP Photo

Juniorsko prvenstvo Srbije

Kolašinac prebacio 21m za lični rekord

Srpski atletičar Asmir Kolašinac ostvario je najbolji rezultat u karijeri, bacivši kuglu 21,58 metara.

Takmičenje u bacanju kugle je održano u sklopu juniorskog prvenstva Srbije i pomoglo mu je da zaokruži odličan ciklus treninga pred Svetsko prvenstvo u Pekingu u avgustu.

Kolašinac je tako izbio na treće mjesto na godišnjoj svjetskoj rang listi. Bolje od njega ove godine su bacali jedino Džo Kovač iz SAD (22,35 metara) i Nemac David Štorl (21,92).

"Ne mogu da opišem kako se osećam. Hitac je bio savršen i konačno su se poklopile sve kockice. Ovo je pravi rezultat koliko zapravo vrijedim. Poslednja dva mjeseca bacam jako daleko, ali nikako mi se nije sve poklapalo. Danas je sve bilo kako treba", prenio je Atletski savez Srbije reči Kolašinca poslije takmičenja održanog na stadionu Partizana.

Rekord Srbije u bacanju kugle od 21.77 metara drži Dragan Perić, koji je taj rezultat ostvario u Baru 1998. godine. 

Drugo mjesto na takmičenju u Beogradu pripalo je Željku Milovanoviću iz OAK Beograd sa 16,80 metara, dok je treći bio Nikola Čanković iz Srema sa 15,87. (B92, Beta)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.