Novi Jusein Bolt stiže sa 'Ostrva zmija'?
Žarnel Hjuz

Velika nada

Novi Jusein Bolt stiže sa 'Ostrva zmija'?

Žarnel Hjuz, nova velika nada svjetskog i britanskog sprinta, kaže da mu je cilj da se kvalifikuje za Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Devetnaestogodišnji momak, rodom iz britanske kolonije Angile, odlučio je da trči pod zastavom Velike Britanije, čiji pasoš posjeduje od rođenja.

"Jusein Bolt mi je ogromna motivacija. Konstantno mi govori šta trebam da radim, kako da treniram i kako da se ponašam", kaže Hjuz za radio BBC, kome je šestostruki olimpijski šampion trening partner

U martu 2014, Hjuz je oborio junorski rekord sveta na 100 metara, koji je bio u vlasništvu Jamajčanina Johana Blejka, istrčavši dionicu za 10 sekundi i 12 stotinki, a malo je nedostajalo da 13. juna porazi i velikog Bolta na mitingu Dijamantske lige u Njujorku. 

"Trenirati sa Boltom je fenomenalno iskustvo, to je ostvarenje sna za mene. Njega, kao i ostale momke, sam često gledao i analizirao njihove trke. Oduvek sam želeo da se trkam s njima. Ipak, želim da steknem sopstveno ime, a ne da budem 'novi' Bolt", jasan je Hjuz, prenosi B92.

Momak sa 'Ostrva zmija' može da se takmiči na Igrama Komonvelta i Svjetskom prevenstvu, bez britanskog pasoša, ali ne i na Igrama, pošto Angila nije priznata od strane Međunarodnog Olimpijskog Komiteta. 

"Cilj je plasman na Olimpijske igre, ali u ovom trenutku želim da se koncentrišem samo na Svjetsko prvenstvo. Pravovremena 'egzekucija' je ključ za mene u ovom trenutku. Želim da odem na SP i izborim se za svojim pet minuta", dodaje Hjuz.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.