Trendi svilena marama
Foto: Shutterstock

Hit ovog ljeta

Trendi svilena marama

Ulicama vlada svilena marama i pruža vam bezbroj mogućnosti da je nosite. Mogu biti glamurozne i sofisticirane, autentične i dominantne ili samo sitan, vedar i maštovit dodatak. Na modnoj sceni marame su prisutne dugo, a vremenom su evoluirale od malog, praktičnog komada tkanine do skupog, kvalitetnog i cijenjenog aksesoara.

U Francuskoj je 1837. godineo snovana modna kuća Hermeskoja je proizvodila marame sa najraznovrsnijim grafičkim printovima. U Londonu je 1875. godine otvorena trgovinska radnja Liberty, specijalizovana za luksuznu robu, koja je ponudila tržištu marame inspirisane Azijom i Orijentom, kao i marame sa motivima umjetničkog pravca "art nuvo". Do sredine 20. vijeka marame su postale osnovni modni komad, nezaobilazan u skoro svim odjevnim kombinacijama.

Evo kako možete da je nosite ovog ljeta:

1. Oreal

Pred vama su neograničene opcije. Vezana poput turbana, marama dodaje dozu ženstvenosti muškom fazonu. Ako ste i dalje najbolja drugarica sa djevojčicom u sebi, nećete moći da odolite da je ne savijete u trougao i njome pokrijete razbarušenu punđu ili rep.

Dok trepnete, trouglovi koji vijore na povjetarcu zauzeće najviše mjesto na vašoj listi prioriteta. I naravno, bandana u stilu devedesetih jeste prava doza retro stila za svaku sportsku odjevnu kombinaciju.

2. Ukrasi me

Torba bez marame ove sezone usamljen je i tužan prizor. Velike, male, kožne, plastične…Sve izgledaju bolje ako sa njih visi svilenkast komad desenirane tkanine.

3. Oko vrata

Ovo je, možda, najočigledniji način da ispratite trend, ali to nikako ne znači da je dosadan. Klasika je klasika sa razlogom. Uske marame u stilu sedamdesetih najtraženiji su aksesoar sezone. Obavezno je vezati ih tik uz vrat, a da li ćete ih obmotati do kraja ili ostaviti krajeve da vise cijelom dužinom, stvar je raspoloženja. Držite se štraftica ili cvijetnih printova koji su savršen akcenat u boji.

Izvor: Stil

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.