Želite li izduženije noge? Onda nikako nemojte da pravite ove greške!
Ilustracija

Modne tajne

Želite li izduženije noge? Onda nikako nemojte da pravite ove greške!

Postoje male modne tajne koje će vaše noge vizuelno učiniti dužim.

Izbjegavajte cipele s kaišićem oko gležnja

Ne sumnjamo da savršeno pristaju uz usku suknju i da su udobne i stabilne, ali kaišići će vizuelno skratiti vaše noge, pa će izgledati i kraće nego što zaista jesu. Držite se štikli u nijansama boje kože, kao i platformi, koje će naglasiti vaše gležnjeve, a time i dužinu nogu.

Nosite pantalone ili helanke u boji cipela

Nošenje pantalona i cipela iste boje, vizuelno će produžiti noge, jer će se boje stopiti, pa granica između pantalona i cipela neće biti toliko vidljiva. Pravila o ovoj iluziji važe i za čarape ukoliko nosite haljinu. Ako je ikako moguće, pronađite identičnu nijansu cipela i donjeg dijela vašeg autfita.

Mini suknje i vruće pantalone sa visokim strukom

Kratke stvari najbolji su prijatelji vizuelnog produžavanja nogu. Stoga bi trebalo da često nosite mini suknje i šortseve, samo pazite da dužina ne djeluje neukusno.

Sjajan izbor su mini suknje i šortsevi sa dubokim strukom, jer prekrivaju tijelo više od odjeće sa plitkim strukom, koja skraćuje vašu figuru.

Svakoj ženskoj figuri, kada je dužina nogu u pitanju, pristaje upravo visoki struk. Osim toga, vitkost i dužinu nogu naglasite pufnastim, balon suknjicama ili suknjicama u slojevima, a izbjegavajte prepripijene modele.

Cipele sa špicom

Cipele sa špicom vizuelno produžuju stopala, ali i kompletne noge, pa je vrijeme da konačno kupite jedan kvalitetan par ovakvih cipela.

Izvor: Prva.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.