Rješenje problema preticanja velikih kamiona(VIDEO)
Foto:printcsreen/youtube

Samsungova marketinška kampanja

Rješenje problema preticanja velikih kamiona(VIDEO)

Samsung je riješio jedan od najvećih problema sa kojima se susreću svi koji najčešće putuju na otvorenim dvosmjernim putevima.

Kompanija Samsung u Argentini je pokrenula prilično interesantnu marketinšku kampanju u kojoj su na zadnji dio prikolice postavili četiri nova LCD televizora, koji prikazuju sliku sa kamere koja je pozicionirana na prednji dio kamiona.

Tako su praktično ogromni kamion napravili prozirnim, a ono na čemu bi se u ovom slučaju svaki vozač zahvalio je to što može tačno da vidi da li stiže iko iz suprotne trake. Bezbjednost preticanja velikih kamiona na uskim putevima bi se dramatično povećala. Štaviše, možemo reći da je tehničko rješenje toliko jednostavno da bi se moglo ugrađivati i na starije prikolice, kao i na najnovije. Ipak, sumnjamo da ćemo ikada ovako nešto vidjeti u praksi.

Cijena ugradnje bila bi nekoliko hiljada eura, a kompanije koje posjeduju veliki broj teretnih kamiona definitivno ne bi bile oduševljene. U svakom slučaju, zanimljiva ideja.

Izvor:autoblog.rs

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.