Kako vježbanje utiče na penis?
Ilustracija

Novo istraživanje

Kako vježbanje utiče na penis?

Izgleda da vaš "drugar" voli kada se oznojite u teretani, a evo i zbog čega...

Novo istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u magazinu Journal of Sexual Medicine, otkriva da muškarci koji konstantno vježbaju imaju bolju erektilnu funkciju od muškaraca koji stalno sjede. 

NAJMANJE DVA SATA TRČANJA NEDJELJNO ZA ZDRAVU EREKCIJU 

U studiji, muškarci koji su priznali da imaju najmanje 18 sati s metabolički ekvivalentom zadataka (MET - mjerenje aktivnosti koje uzima u obzir i trajanje i intenzitet treninga) ispostavilo se da imaju zdraviji penis od muškaraca koji su manje aktivni. 

Na primjer, trčanje u roku od jednog sata i prelaženja jedne milje (1.600m) za 10 minuta, moglo bi da se izrazi sa 9,8 MET sati, a ako biste dva puta nedjeljno trčali istim tempom, imali biste više od 18 MET. 

FIZIČKI AKTIVNI MUŠKARCI VIŠE BRINU O ZDRAVLJU 

Autorka studije Adrijana Vidal kaže da je moguće da muškarci koji vježbaju vode više računa o sebi i svom tijelu od muškaraca koji su neaktivni. Shodno tome, muškarci koji vježbaju posjećuje redovnije ljekara, izbjegavaju cigarete, jedu zdravije i bolje, a sve ove navike mogu da se povežu sa cjelokupnim zdravljem i zdravom erekcijom. 

Međutim, dizanje tegova može takođe da utiče i na vašu erekciju. Vježbanje pomaže vašem tijelu da stvarate azot-monoksid, jedinjenje koje potpomaže erektilnu funkciju, kaže Vidal. 

Lijen, nezdrav način života može da izazove upalu i da redukuje protok krvi, posebno do vašeg penisa, a to, naravno, utiče na postizanje erekcije. 

Prosječna starost muškarca u ovoj studiji je bila 63 godine, tako da oni stvarno ne mogu da dostignu nivoe intenziteta vježbanja kao što mogu mlađi muškarci. 

Nejasno je da li mlađi muškarci koji imaju čak i više od 18 MET sati aktivnosti mogu da ojačaju svoje seksualno zdravlje čak i više od učesnika studije, ali ukoliko idete nekoliko puta nedjeljno u teretanu, to svakako ne može da bude loše po vaš organizam.

(b92)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.