Šest dezena koji nikada ne izlaze iz mode
Ilustracija

Bezvremenski komadi

Šest dezena koji nikada ne izlaze iz mode

Nisu samo odjevni komadi i aksesori vječni i bezvremenski, već i kultni uzorci koje nosimo iz sezone u sezonu...

Bez obzira na činjenicu da se trendovi rapidno, iz sezone u sezonu mijenjaju, ono što je ultimativno dobro, uvijek ostaje i traje vječno. Među vječne favorite ulaze boje poput crne, komadi poput moto jakni i salonke u špic. 

Međutim, nemaju samo aksesoari i odjevni komadi statust kultnog, vječnog već i legendarni uzorci koje uvijek možete da nosite bez obzira na aktuelne trendove, izgledajući besprijekorno šik i moderno. 

Krenimo redom: 

Animal print 

Bilo da se radi o leopard, zebra, žirafa ili tigrastoj šari, animal print nikada ne izlazi iz mode i uvijek je dostupan na tržištu. Postoje sezone kada se nose više i sezone koje se nose manje, ali to ne znači da je van trenda. 

Batik 

Batik ili egzotični uzorci su odavno prestali ručno da se rade, već su industrijski odštampani, ali uvijek izgledaju ljetnje, ležerno i boho. 

Cvijetni dezen 

Pored pruga i tufna, ovo je desen koji ne samo da je popularan svakog proljeća već je prikladan u svim godišnjim dobima, samo u drugačijim nijansama. 

Karo 

Karirano je jedan od velikih trendova posljednjih nekoliko godina, iako ga mlađe generacije ignorišu kao nešto vrlo zastarjelo. Međutim, ni one ne mogu da odole kariranoj košulji. 

Tufne 

Tufne su pojam za klasiku, romantiku i eleganciju. Sitne se najčešće vezuju sa zrelošću i elegancijom, dok su velike tufne odraz zaigranosti. Obožavamo ih i na modnim detaljima, a ne samo na odjeći. 

Pruge 

Prugice su vrlo slične cvijetnom dezenu. Nose se tokom cijele godine i mogu ići od ozbiljnih do razigranih, na osnovu kolorističke palete. Najpopularnije su mornarske koje nosimo ljeti, kao i tanke i diskretne koje se pojavljuju na klasičnim odijelima. 

(Superžena)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.