Medvedev predložio razvoj monetarne unije
Dmitrij Medvedev

Ruski premijer

Medvedev predložio razvoj monetarne unije

Ruski premijer Dmitrij Medvedev predložio je razvoj monetarne unije u okviru Evroazijske ekonomske unije.

"Treba da razmotrimo mogućnost i uslove stvaranja monetarne unije i spremni smo da sa svojim kolegama radimo na toj ideji", rekao je on.

Medvedev je istakao potrebu koordinisanja mjera podrške realnoj ekonomiji i finansijskom sektoru, koje primjenjuju zemlje Evroazijske ekonomske unije.

"Te mjere ne smiju da budu usvojene u izolaciji, već na koordinisan način", rekao je ruski premijer, prenosi TASS.

Medvedev je rekao da se procesi integracije trenutno odvijaju u teškim ekonomskim uslovima u vezi sa dinamikom cijena, monetarnom fluktuacijom i drugim faktorima.

Prema njegovim riječima, Rusija je spremna da pojača učešće u aktivnostima Evroazijske ekonomske unije. On je predložio održavanje sastanaka na nivou premijera ne jednom, već dva puta godišnje, pa i češće, ako se ukaže potreba.

On je dodao da će na nivou Unije do kraja 2015. godine biti usvojeno nekoliko desetina dokumenata.

(Blic)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.