Starijeg muškarca pregazio autobus
ilustracija

Beograd

Starijeg muškarca pregazio autobus

Autobus na liniji 48 oborio je i usmrtio starijeg muškarca oko 17.20 sati u Borskoj ulici na Miljakovcu, kod broja 76.

Iz Hitne pomoći rekli su za "Blic" da se radi o muškarcu starosti oko 70 godina koga je privatni autobus na liniji 48 pregazio i usmrtio na licu mjesta, dok je pretrčavao ulicu.

Očevici kažu da je prizor bio stravičan i da je stradali čovjek imao štap.

- Čovjek je izašao iz autobusa i krenuo je desetak metara ispred, na mjesto gdje se nalazi semafor, ali ne i pješački prelaz. Krenuo je da prelazi u trenutku kada je autobus imao zeleno svjetlo - kaže očevidac Miodrag Marković.

Autobus je nesrećnog čovjeka udario prednjim lijevim točkom i odgurnuo ga je desetak metara napred, do pješačkog prelaza.

U "Beobusu" potvrdili su da je riječ o njihovom vozilu.

- Uviđaj je u toku, prema prvim informacijama vozač je izlazio iz stajališta i poštovao je pravila. Prema riječima vozača pješak je pretrčavao ulicu van pješačkog prelaza. Vozilo je mlađe, prošlo je sve tehničke provjere, a vozač ima 37 godina i kod nas je zaposlen duže vrijeme - kazao je Drago Tošić iz "Beobusa".

On je dodao i da je alkotestom utvrđeno da vozač nije imao alkohola u krvi, kao i da se u ovakvim aituacijama autobus šalje na vanredni tehnički pregled.

Policija je još uvijek na uviđaju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.