Da li je seks stvarno bolji kad smo zaljubljeni?
Ilustracija

Evo odgovora

Da li je seks stvarno bolji kad smo zaljubljeni?

Novo istraživanje sprovedeno na Pensilvanija univerzitetu tvrdi kako je seks mnogo bolji i uzbudljiviji kad smo zaljubljeni u svog seksualnog partnera, nego kada osjećamo isključivo strast i fizičku privlačnost.

Ovo istraživanje je svakako otvaranje jedne zanimljive teme, budući da uprkos rušenju mnogih tabua, širom svijeta i dalje vladaju određene predrasude, kao na primjer da žene koje su u braku nemaju želju za seksom i da su one koje pristaju na seks, a nisu u vezi – drolje.

Prateći tu analogiju, dalo bi se zaključiti da je za žene jedino vrijeme u kojem je prihvatljivo da imaju seks, a da ih ne smatraju promiskuitetnim, zapravo ono vrijeme kada su u vezi.

I onda se nametne pitanje da li je zaista u tim trenucima, kada su osim fizičke privlačnosti u priču upletene emocije, seks bolji. Evo šta o tome kaže nauka.

Istraživanje je obuhvatilo 95 heteroseksualnih žena u između 20 i 68 godina i pokazalo je da seks s osobom u koju smo zaljubljeni nije samo emocionalno, već i fizički prijatnije iskustvo.

Još jedna zanimljiva stvar je i ta da je 50 ispitanica smatralo da ljubav nije predispozicija za seks, a čak 18 njih vjerovalo je kako ljubav i seks nemaju nikakve veze jedno s drugim.

A zašto je tačno seks bolji kada smo zaljubljeni u svog seksualnog partnera? Iako naučnici još uvijek nisu uspjeli da pronađu tačan odgovor na to pitanje, povjerenje u partnera, opuštenost i seks kao fizička manifestacija onoga što osjećamo definitivno su neki od razloga.

Seks s nekim koga ste tek upoznali možda zvuči uzbudljivo, ali možda je ipak bolje da izaberete nekoga koga volite.

(Telegraf.rs)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.