Cetinjanin uhapšen zbog krađe i zloupotrebe kreditne kartice
ilustracija

Uprava policije

Cetinjanin uhapšen zbog krađe i zloupotrebe kreditne kartice

Cetinjska policija je 26.maja nadležnom tužiocu procesuirala I.R. (32) i M.B. (20) iz Cetinja,koji su osumnjičeni da su počinili krivična djela falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje i krađa.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je osumnjičeni I.R.  30. marta oko 20,40 časova došao u naselje IV jul gdje je obio automobil marke „Dacia Sandero“, podgoričkih registarskih oznaka, koje je u vlasništvu jednog pravnog lica iz kojeg je otuđio torbicu u kojoj su se pored ličnih dokumenata i novca u iznosu od oko 15 eura nalazile i dvije bankovne kartice koje pripadaju oštećenom P.M.

"Osumnjičeni je, nakon što je, kako se sumnja, počino krivično djelo teška krađa, otišao u Jabučku ulicu, prišao bankomatu jedne poslovne banke i provukao karticu koja je u vlasništvu P.M. u namjeri da podigne novac u čemu nije uspio. 
Sumnja se da je osumnjičeni I.R. takođe, 06. aprila 2015. godine, na parking prostoru u dvorištu Gimnazije u Cetinju obio vozilo marke „Golf VI“ cetinjskih registarskih oznaka, prilikom čega je otuđio novčanik u kojem se nalazila kreditna kartica oštećenog S.M, da bi narednog dana na bankomatu na isti način pokušao da podigne novac", navodi se u saopštenju.

O događajima je upoznat zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Cetinju, koji je naložio da mu se I.R. privede uz krivičnu prijavu.

Nakon saslušanja ZODT je za I.R. donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju.

Sudija za istragu je odredio pritvor I.R. u trajanju od 30 dana i on je sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija - navode iz policije.


Policija Cetinja je 26. maja nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu u redovnoj proceduri i protiv M.B. (20) iz Cetinja,osumnjičenog da je počinio krivično djelo krađa.

"M.B. je, kako se sumnja, u noći između 28. i 29. aprila 2015. godine, oko 02,30h iz jednog ugostiteljskog objekta na Balšića Pazaru u Cetinju otuđio baštensku fotelju. O događaju je upoznat ZODT u Cetinju koji je naložio da se protiv M.B. podnese krivična prijava u redovnoj proceduri zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa", kaže s eu saopštenju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.