Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ – Najava junskog repertoara i MIT Festivala

Cetinje

Kraljevsko pozorište „Zetski dom“ – Najava junskog repertoara i MIT Festivala

U Kraljevskom pozorištu „Zetski dom“ sa Cetinja danas je održana pres konferencija povodom najave junskog repertoara, programa MIT Festivala 2015 . Na presu su govorile PR producentkinje Danijela Radulović i Marija Nikčević.

 Predstavljeni su programi koji će biti realizovani u junu mjesecu, a kako je ovo najsadržajniji mjesec MIT Festivala to publiku očekuje obilje dramskih, muzičkih, filmskih, edukativnih programa.

Kako je Danijela Radulović navela, jun počinje jednom prezentacijom i to promocijom teatarske mreže NETA (Nova Evropska Teatarska Akcija).

NETA proslavlja desetogodišnjicu svog rada, trenutno broji 67 članova iz 19 evropskih država, a glavni sekretar ove mreže, Damir Domitrović najaviće saradnju sa Kraljevskim pozorištem “Zetski dom” i uputiti u značaj članstva u jednoj ovakvoj organizaciji. Poseban osvrt Radulović je dala i na segmente Generacija MIT – film i Generacija MIT – predstave.

Ona ističe da se radi o okupljanju mladih pozorišnih i filmskih autora čije će predstave i filmovi biti izvedeni i prikazani na festivalu. To je takođe umrežavanje mladih snaga sa ovih prostora, autora koji su se već dokazali u regionu, Evropi, pa i svijetu. Među njima su i predstavnici Crne Gore, pa će u okviru Generacija MIT filma biti prikazana i ostvarenja Ivana Salatića, Senada Šahmanovića i Branislava Milatovića, a u Generacija MIT predstave dijelu publika će imati priliku da pogleda predstavu “Venecijanka” u kojoj glume mladi glumci sa Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, a u režiji Lidije Dedović.

Takođe, Danijela Radulović je pomenula i teatarsku radionicu “Laboratorija” sa rediteljem Tomijem Janežičem kojoj publika može prisustvovati 20. juna sa početkom u 12h, a dodala i to da je u toku i filmska radionica sa rediteljem Milošem Mišom Radivojevićem, koja će rezultirati kratkim filmom na kom Radivojević radi sa polaznicima radionice.

 PR producentkinja Marija Nikčević najavila je zvanični dio festivala MIT 2015, ističući zadovoljstvo što će publika u junu moći da pogleda predstave velikih autora iz Italije, Rumunije, Srbije, Hrvatske. Već 2. juna biće izvedena predstava “Razgovori u junu”, reditelja Pipa Delbona iz Italije, 4. Juna predstava “Pomutnje” u režiji Branka Brezoveca iz Hrvatske, 6. Juna predstava “Ruže” u režiji Andraša Urbana, a Rumunija će se predstaviti sa pozorišnim djelom Koltaia 

Gabora pod nazivom “Gardenia”. Domaći predstavnici su predstave produkcije Kraljevskog pozorišta “Zetski dom” – “Venecijanka” (režija: Lidija Dedović) i “Žabar” (L. Dedović, P. Veber) koje će biti izvedene 11. i 12. juna. Pored toga će na MIT Festivalu 2015 biti izvedena i predstava Tomija Janežića – “Opera za tri groša” i to pet izvođenja: 15. 16. 17. 18. I 19. jun sa početkom u 19h. Nikčević napominje i da će pored dramskih programa publika imati prilike da uživa i u koncertu benda S.A.R.S. 13. juna u 21h.

S obzirom na ovako bogat program, Marija Nikčević je upoznala i sa povoljnostima koje Kraljevsko pozorište nudi za jun mjesec. Cijena paketa karata za sve programe košta 25 eura, a postoje i paketi od 15, 10, 4 i 3 eura. Cijena za pojedinačne dramske programe je 3 eura, dok su pozorišne predstave segmenta Generacija MIT predstave 1 euro. Ulaz na koncert SARS-a i filmske projekcije je besplatan, dok je karta za predstavu “Opera za tri groša” standardno 10 eura.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.