Ubijen proruski pobunjenik Aleksej Mozgovoj
Komandant Brigrade Prizrak: Aleksej Mozgovoj

Ukrajina

Ubijen proruski pobunjenik Aleksej Mozgovoj

Komandant Brigrade Prizrak (fantom), jedne od najpoznatijih milicija u regionu Luganska, Aleksej Mozgovoj ubijen je večeras kad je džip u kojem je putovao upao u zasjedu.

Nepoznati napadači pucali su mitraljezom u automobil i ubili sedam osoba, među kojima je bio i lokalni lider, javlja Srna.

Mozgovoja su ubili nepoznati muškarci naoružani vatrenim oružjem, otprilike na istom mjestu gdje je već pokušan atentat na njega 7. marta - na autoputu između Luganska i mjesta Alčevsk, u kojem se nalazi štab brigade Prizrak, prenose RIA Novosti.

Predstavnik pomenute milicije je izjavio kako je Mozgovoj teško ranjen i potom preminuo na licu mjesta.

Prema saopštenju zamjenika vrhovnog tužioca samoproklamovane Luganske Narodne Republike, uz Mozgovoja je poginulo još šestoro ljudi, a na ruskom informativnom sajtu LajfNjuz je objavljeno kako su s Mozgovojem bili njegov sekretar za štampu i tri člana njegovog obezbjeđenja.

Mozgovoj je predvodio bataljon poznat kao "Fantomi" koji je bio uključen u nekoliko žestokih sukoba na istoku Ukrajine, gdje je za više od godinu dana poginulo oko 6.200 ljudi.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.