Eurosong: Pobjednik Švedska, Knezu 13. mjesto
Do sada najbolji plasman Crne Gore na Eurosongu

Njabolji plasman do sada

Eurosong: Pobjednik Švedska, Knezu 13. mjesto

Pobjednik 60. Eurosonga je Šveđanin Mons Zelmerlen. Crnogorski predstavnik Nenad Knežević Knez osvojio je 13. mjesto sa ukupno 44 poena. Na drugom mjestu našla se Rusija, a treća je Italija. Predstavnica Srbije Bojana Stamenov, ušla je u prvih 10 sa 53 poena.

“Možda su očekavanja bila malo veća, ali budimo realni. Moramo bitii realni, mi smo stvarno dali sve od sebe, ali moram da shvatimo koliko smo ipak u Evropi mali, ipak ne ulažemo toliko sredstava u sveo ovo, jer ovdje ipak važi ono – koliko para, toliko muzike”, kazao je Knez za TVCG.

 

 

On je dodao da su Šveđani su uložili veliki novac kako bi u Beču bili marketinški najzastupljeniji, i da bi imali najbolji nastup, koji je tehnički doveden do savršenstva.

 

 

“Mi smo, čini mi se, našu misiju ispunili, možda smo očekivali top ten, ali eto tri mjesta smo fulali, pa smo bili 13, ali uredu”, rekao je Knez.

Ipak je 13. mjesto veliki uspjeh za malu zemlju, pogotovo imajući u vidu da Njemačka nije osvojila ni bod, Velika Britanija je imala samo pet, a Španija sa pjesmom koja je važila za jednog od favorita, ostala je daleko ispod Kneza.

“Moramo biti realni. Ovo je veliki uspjeh za Crnu Goru, shvatite to jer ovo je bila lavovska borba Davida i Golijata i mislim da smo napravili zaista veliki uspjeh. Puno vas volim i uskoro se vidimo”, poručio je Knez.

Crna Gora dobila je 12 poena od Srbije, 10 poena dodijelila nam je Slovenija, 8 Jermenija, 6 poena Albanija, 4 Makedonija, a po 2 Azerbejdžan i Švedska.

 

Crnogorski žiri, najviše poena dao je predstavnici Srbije Bojani Stamenov, 8 poena dali smo Azerbejdžanu, a 10 Albaniji. Iz Crne Gore glasove je saopštila Andrea Demirović.

Ovo je do sada najbolji plasman Crne Gore na ovom muzičkom takmičenju.  

Prošlogodišnji predstavnik Crne Gore na Eurosongu, Sergej Ćetković, osvojio je 19. mjesto u finalu sa 37 poena. 

 

(RTCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.