Žene bez partnera se mnogo više eksponiraju na društvenim mrežama
Ilustracija

Australijsko istraživanje

Žene bez partnera se mnogo više eksponiraju na društvenim mrežama

Rezultati istraživanja australijskih profesora pokazali su da žene koje nemaju partnera otkrivaju više podataka o sebi na Facebooku i drugim društvenim mrežama, prenosi Anadolija.

U istraživanju se navodi da žene koje nemaju partnera otkrivaju mnogo više podataka o svojoj ličnosti na društvenim mrežama u odnosu na žene koje imaju partnera.

Njihovi prijatelji na društvenim mrežama znaju mnoge stvari o njima od toga šta u svakom momentu rade, koje knjige i filmove vole i šta jedu, pa do adrese stanovanja.

Naučnici s Univerziteta Charles Sturt istraživali su profile 457 ženskih osoba na Facebooku i upoređivali ih s testovima koje su im prethodno dali da popune.

Istraživanje je na kraju pokazalo da su usamljene žene aktivnije na društvenim mrežama, ali i da iznose više podataka u javnost.

Zanimljivo je da žene bez partnera nisu zadovoljne što previše vremena provode na društvenim mrežama.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.