Ne zloupotrebljavajte crnogorski identitet

Damjanović poručuje Krivokapiću

Ne zloupotrebljavajte crnogorski identitet

Crnogorska kulturna mreža organizovala je sinoć na Cetinju proslavu sa bogatim kulturno-umjetničkim programokm u čast devet godina nezavisnosti Crne Gore. Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović poručio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapića da ne zloupotrebljava crnogorski identitet, jer do sada, kako je kazao, ništa nije uradio na njegovom jačanju navodeći primjere crnogorskog jezika, crkve i simbola.

Tokom programa nastupili su mališani iz vrtića "Zagrorka Ivanović" sa Cetinja, nakon kojih je nastupila Bokeljska mornarica koja je izvršila počasnu paljbu i odigrala kolo, prenosi CDM.

U programu su nastupili učesnici raznih vjera i nacija, dok su pristutnim građanima praznik čestitali vaterpolista Nikola Pješivac i predsjednik Crnogorskog nacionalnog savjeta u Srbiji Ratko Šoć.

U delegaciji Crnogoraca iz Srbije bili su i predstavnici udruženja iz Kule i Novog Sada.

Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović na proslavi je izrazio zabrinutost da ni nakon 9. godina nije postignut uspjeh da se utemelji crnogorski identitet.

"Nakon referenduma svi oni koji su tada glasali prodiv odluke da Crna Gora bude nezavisna država danas uživaju veća prava od samih crnogoraca. Crnogorski jezik je emigrant u Crnoj Gori, a trebalo bi početi sankcionisanje svih onih koji izražavaju nepoštovanje prema Crnoj Gori", naveo je on, apelujući na Srbe u Crnoj Gori da ne slušaju vjerske poglavare i političke lidere već da se okrenu Crnoj Gori jer im Vranje i Čačak ne mogu biti bliži od Podgorice i Cetinja.

Damjanović je poručio i predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapića da ne zloupotrebljava crnogorski identitet, jer do sada ništa nije uradio na njegovom jačanju navodeći primjere crnogorskog jezika, crkve i simbola.

"Pružam ruku partnerstva Vladi Crne Gore koja nije podržala ovogodišnju proslavu da sljedeće godine na Cetinju partnerski organizujemo veliku narodnu akademiju u čast 21. maja, ali da ona ne bude nalik na onu iz Podgorice, kada su se političari u VIP dijelu ogradili ogradama od građana. Očekujem da će se napori koje ulaže lokalna samouprava i Vlada isplatiti i da će se na Cetinju otvoriti nova radna mjesta, jer nije u redu da mladi sa Cetinja odlaze u Budvu i u druge primorske gradove kako bi radili ugostiteljske poslove", zaključio je on na proslavi. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.