Smršajte preko noći: Pet čudesnih trikova!
Foto: Shutterstock

Olakšajte put ka idealnoj težini

Smršajte preko noći: Pet čudesnih trikova!

Iako svi znamo da skidanje kilograma nije lagano, malim promjenama svakodnevnih navika prije spavanja itekako možemo uticati na plan mršavljenja.

Evo kojih 5 trikova će učiniti čudo preko noći:

1.Večera bez soli

Ako ne želite da se probudite naduvenog stomaka i otečenih nogu, pazite šta jedete. Slana hrana prije spavanja je neprijatelj vaše linije. So tokom noći ostaje u tijelu i zadržava vodu zbog čega dolazi do nadutosti. Večera mora biti lagana. Preporuka je kuvano povrće i čisto meso ili riba pripremljena bez prženja na ulju.

2. Piće

Gazirana pića kao i ona prepuna šećera mogu ugroziti vaš san, ali i liniju. Šećer se teško i sporo razgrađuje i zato ga treba izbjegavati prije spavanja. Sa druge strane, voda "ispire" organizam i sprječava zadržavanje vode u tijelu.Nakon večere pijte običnu vodu sobne temperature. Međutim, ne pretjerujte sa količinom.

3. Mračna soba

Hormon melatonin dokazano pomaže tijelu da potroši kalorije. S obzirom na to kako tijelo najviše melatonina proizvodi u potpunom mraku, osigurajte sebi prijatnu atmosferu za spavanje i dobro zamračite prostoriju.

4. Temperatura

Istraživanje je dokazalo kako prilikom spavanja u hladnijoj sobi tijelo troši više kalorija. Prije spavanja, provjetrite prostoriju i osvježite je koliko god možete. Osim potrošnje kalorija, vaš san će biti puno čvršći i kvalitetniji, što je jednako važno za održavanje linije.

5. Aktivnost

Ako mislite da fizička aktivnost prije spavanja nije dobra za vaše tijelo, varate se. Istraživanje je dokazalo kako bilo koji oblik vježbe, ali i duža šetnja nakon večere pomaže organizmu da sagori više kalorija, ali i osigurava kvalitetniji san.

(Avaz)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.