Rusija bi mogla da blokira Facebook, Google i Twitter

Ne poštuju Zakon

Rusija bi mogla da blokira Facebook, Google i Twitter

Ruski medijski nadzorni organ Roskomnadzor uputio je upozorenje Googleu, Twitteru i Facebooku, koje bi moglo da rezultuje blokadom spomenutih stranica.

Naime, Roskomnadzor tvrdi da stranice, čije se baze nalaze u Sjedinjenim Američkim Državama, narušavaju ruske zakone o internetu, te da će snositi posljedice blokiranja ukoliko ne počnu da hi poštuju, prenosi B92. 

Zakon o internetu, koji između ostalog cenzuriše i kritiku predsjednika Vladimira Putina, nalaže da tri američke kompanije moraju da proslijede podatke o blogerima koji imaju više od 3.000 čitaoca dnevno. Takođe, stranice bi trebalo da blokiraju sadržaj koji "poziva na nekažnjene proteste i nemire". 

"U našim pismima redovno podsjećamo kompanije o mogućim posljedicama nepoštovanja zakona", izjavio je portparol Roskomnadzora Vadim Ampelonski. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.