Evo kako da izvedete 50 pravilnih sklekova
Ilustracija

Spremni?

Evo kako da izvedete 50 pravilnih sklekova

Najbolji način da provjerite svoju "mašinu" jeste da vidite koliko sklekova uzastopno možete da uradite. Stručnjaci smatraju da je 50 uzastopnih sklekova standard za kvalitetno održavanje fizičke kondicije.

"Mnogi muškarci smatraju da uz minimum treninga mogu postići cilj. Međutim, kada ih pitate da urade određen broj sklekova, nastaje problem", kaže Rob Mekdonald, trener u teretani Gym Jones u Solt Lejk Sitiju.Postoje dvije vrste sklekova: savršeno određeni sklekovi i sve ostalo.

Sklekovi se pravilno izvode tako što u početnom stavu treba da budete ispravljeni dok grudi dodiruju pod, a zatim se podižite dok ne ispravite ruke i tako se zadržite oko jedne sekunde.

Pravilni sklekovi će podići snagu čitavog tijela na veći nivo. Bićete aktivniji i ojačaćete zglobove.

RADITE SKLEKOVE SVAKI DAN

Ako u nečemu želite da budete dobri, radite to svaki dan.Prateći ovu maksimu, budite brutalno efikasni. Da biste uradili 100 sklekova dnevno, biće vam potreban veći broj serija.Neke serije možete raditi s 5, 10, 15 i 20 ponavljanja.

RADITE PUNO VJEŽBI VUČENJA

Izvodeći različite vježbe snage za gornji dio tijela, ojačaćete i mišiće neophodne za izvođenje sklekova. Aktivirajte zone grudi, ramena i tricepsa radeći benč pres, potisak za ramena, propadanja i triceps potisak na sajli. Zagrijte tijelo ovim vježbama, a onda pređite na sklekove. Tako ćete naučiti da se nosite sa bolom poslije velikog broja serija, prenosi Kurir.

EKPERIMENTIŠITE S RUTINOM

Kada krenete u teretanu, kombinujte! Kada se vaš mozak i mišići naviknu na intenzitet i broj ponavljanja, sve vrijeme ćete stagnirati.

To ćete promijeniti na sljedeći način:

Najprije, izvedite pet serija sklekova s minutom odmora između serija.30 sekundi radite sklekove, a zatim odmarajte 30 sekundi. Ponavljajte to u 5 vezanih minuta, tri puta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.