Lagana obuća: Espadrile
Ilustracija

Hit ljeta

Lagana obuća: Espadrile

Ove godine nijedna ozbiljnija, manja ili veća dizajnerska kuća nije preskočila da da svoju varijantu espadrila ili špagerica.

Cijene su različite, a  veoma zanimljive printove možete naći i kod manjih prodavača, po nejverovatno niskim cijenama. Bukvalno, od 10 do 200 eura. 

Danas ih svi nose jer su se pojazale kao najidealnija prelazna varijanta, ali i modni dodatak koji prija nogama i tokom velikih vrućina. 

Praktične su, a mogu se kombinovati uz sve - od šorca do odijela. Namjena espadrila se promijenila onog trenutka kad su ih otkrili muškarci i žene kao idealnu laganu obuću za toplu sezonu. 

espadrile
Foto: Shutterstock

Puno je godina prošlo od razvoja espadrile kao modnog dodatka koji u svom ormaru čuvaju trendseterice. Jedno su vrijeme bile zapostavljene, da bi ih u centar pažnje vratila kuća Chanel s iznimno popularnim modelom od tkanine ukrašenim Chanel logotipom. 

Danas se ih možete naći od najrazličitijih materijala  sa maštovitim uzorcima i dodacima, od platna, vještačke kože, sa cirkonima, u pop art stilu, jednobojne, čipkaste...

Espadrile su prvenstveno obuća koja je praktična i pristupačna svima, ali su sigurno i jedne od rješenja sa najviše stila za tople dane. Izgledatće odlično uz farmerice, bermude...

Ukoliko nađete neke u neobičnoj boji ili sa zanimljivim printom - osigurali ste vlastiti pečat.  U svakom slučaju, s espadrilama ne možete pogriješiti, samo ne zaboravite da čarape nikako ne dolaze u obzir.

Španci su ih nosili još u 14. vijeku, u četrdesetim ih je popularizovala Loren Bekol u filmu Key Largo, u osamdesetim godinama bile su cool, a danas se ubrajaju u najpoželjniju obuću za vrijeme ljetnih dana, prenose Vijesti.me.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.