Stižu štikle od kojih nas neće boljeti noge (VIDEO)
Foto: ScreenShot/YouTube

Konačno

Stižu štikle od kojih nas neće boljeti noge (VIDEO)

Čini se da ćemo uskoro moći da šetamo u cipelama sa visokom štiklom, a da ne osjećamo kao da gazimo po ekserima…

Doli Sing je pet godina radila kao direktorka u američkoj kompaniji "Spejs X", a svaki dan je na posao obuvala cipele sa visokom potpeticom. "Imala sam izbor ili da nosim ružnije cipele ili da nosim sve te lijepe koje imam, ali da trpim bol u nogama", kaže Doli.

Odlučila je da uradi nešto drugo: okupila je tim stručnjaka - naučnika, modnih dizajnera, ortopeda… sa kojima je napravila model cipela za koje kaže da su istovremeno udobne i lijepe.

Evo u čemu je razlika.

Cipele sa štiklom u sebi imaju metalnu konstrukciju zbog čega su neudobne i tvrde kada hodate u njima. Ova ekipa odlučila je da taj metalni dio zamijeni polimerom i specijalnom plastikom, a posebna pjena u đonu čini da cipele budu mekše, udobnije i da se težina tijela ravnomjerno rasporedi na stopala prilikom hoda.

Prvi modeli ovih cipela naći će se u prodaju na jesen, ali nažalost, neće biti baš dostupne svima - koštaće oko 825 eura. Iako nisu jeftine, već postoji lista čekanja za ove cipele, prenosi Mondo.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.