Naočare za sunce savršene za vaš oblik lica
Foto: Shutterstock

Morate ih imati

Naočare za sunce savršene za vaš oblik lica

One mogu da budu savršen proljećni aksesoar, ali ako ne odgovaraju vašem licu, mogu da upropaste čitav izgled.

OVALNI OBLIK LICA

Muškarci koji imaju ovalni oblik lica su pravi srećnici, budući da njima stoji svaka frizura, ali i skoro svaki par naočara za sunce.

One sa teškim, izražajnim okvirom ili naočare bez okvira – svejedno je, jer njima sve savršeno pristaje.

Jedini savjet za muškarce sa ovalnim oblikom lica jeste da se uzdrže od neuobičajeno prevelikih ramova.

OKRUGLO LICE

Muškarci sa nedefinisanom vilicom ili grubom jednakom dužinom i širinom lica treba da izbjegavaju klasične avijatičarske naočare, jer će njihov zakrivljen oblik još više naglasiti okruglo lice.

Umjesto toga, odlučite se za uglaste ili kratke pravougaone okvire, koji će izdužiti vaše lice.

ČETVRTASTO LICE

Muškarci s istaknutim vilicom i čelom trebalo bi da biraju okvire, koji će njihove konture lica malo omekšati.

Četvrtastom obliku lica najbolje pristaju zakrivljeni i zaobljeni okviri, pa su avijatičarske naočare pravi izbor za vas. Pored avijatičarskih naočara, popularne lenonke ili naočare koje imaju samo polu-oivičene okvire će stvoriti zanimljiv kontrast.

IZDUŽENO LICE

Muškarci sa izduženim licem treba da razmotre kupovinu prevelikih načara, koje će dodati širini i stvoriti osećaj balansa.

LICE U OBLIKU SRCA

Muškarci sa licem u obliku srca muku muče s širokim čelom i uskom bradom, pa je zahvaljujući tom kontrastu veoma teško da izaberete ispravan okvir.

Najbolji ramovi za ovaj oblik lica su polu-oivičeni ili okrugli ramovi, koji će dodati balans konturama lica.

(Izvor: Menshealth)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.