Devet tipova ženskih grudi
Ilustracija

Dame, pronađite se

Devet tipova ženskih grudi

Iako su baš svake lijepe i posebne, a najvažnije je da su zdrave - ženske grudi svojim oblikom dolaze u devet osnovnih formi, a između postoje varijacije.

Ženske grudi dolaze u raznim oblicima i veličinama, no generalno se sve mogu svrstati u devet osnovnih tipova. Ispod infografike pronađite opis svakog oblika:

Bosom Galore

1. Pune na vrhu: Ove grudi su pune na vrhu dojke, pa se čini kako su visoko postavljene.

2. Pune na dnu: Gornji dio grudi nije tako pun volumena koliko donji, pa grudi oblikom izgledaju kao da su u obliku suze.

3. Spuštene: Za razliku od onih koje su pune na dnu, ove obično karakteriđu bradavice koje su postavljene nisko, pa izgledaju kao da su na dnu dojke. Grudi se spuštaju zbog težine, dojenja i starenja kože odnosno gubitka elastičnosti.

4. Približene: Kod ovih grudi nazire se prirodna crta spajanja grudi, odnosno crta dekoltea. Obično je riječ o okruglijim i punijim grudima kod mlađih žena.

5. Odvojene: Grudi su više usmjerene prema rukama nego prema sredini. pa tako štrče s bočne strane. Odvojene mogu biti i veće i manje grudi.

6. Špicaste: Ove grudi su svojim oblikom manje okrugle, a više duguljaste s naglašenim bradavicama, pa djeluju šiljato. Jednako su česte kod manjih i većih grudi. 

7. Okrugle: Kao prirodni oblik grudi one su rjeđe zastupljene, budući da se oblik mijenja pod težinom grudi. Manje grudi češće su okrugle nego veće. 

8. Uske grudi: Za razliku od onih približenih, uske grudi takođe naginju prema centru grudi, no veličinom su manje i uže.

9. Široke grudi: Kao i kod odvojenih grudi, ove dojke naginju prema van - odnosno rukama, no znatno su veće i djeluju šire. 

Svaka žena je različita, a upravo takve su i grudi. Da bi to vjerno dočarali, tvorci infografike Bare Reality prikazali su kako izgleda 100 nasumično odabranih žena i njihove grudi.

(Kolektiv.me)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.