Kličko 18. put odbranio šampionski pojas!
Kličko nanjeo prvi poraz američkom bokseru

Pobjedio Dženingsa

Kličko 18. put odbranio šampionski pojas!

Ukrajinski bokser Vladimir Kličko odbranio je šampionski pojas u teškoj kategoriji pobjedom nad Brajantom Dženingsom na poene odlukom sudija.

Kličko se u njujorškom "Medison Skver Gardenu" osjećao kao pred domaćom publikom u Kijevu, iako je posle sedam godina pauze boksovao na tlu SAD.

"Sjajno je bilo što sam se vratio u Njujork i što sam se borio ovdje. Jedva čekam naredne izazove u Medisonu Skver Gardenu pred sjajnom publikom u odličnoj atmosferi. Dženings je težak rival i imao je veliku želju da pobjedi i postane šampion", rekao je mlađi od slavne braće.

Iako nije dominirao, Ukrajinac je potpuno kontrolisao situaciju u ringu, držao Dženingsa na odstojanju i 18. put uzastopno odbranio šampionski pojas, a ujedno nanio prvi poraz američkom bokseru koji nije imao mnogo šansi, prenosi Blic.

Na kraju su sudije presudile u korist 39-godišnjeg boskera, jer su dvojica odlučila za rezultat 116:111, a jedan za 118:109, pa je Kličko došao do učinka od 64-3 (53 pobjede nokautom), dok Džening sada ima 19-1.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.