Arslanović: Provjeriti sumnjive diplome stečene u u posljednjih 23 godine
Kenan Arslanović

Bjelopoljska partija pozdravila odluku ministra Predraga Boškovića

Arslanović: Provjeriti sumnjive diplome stečene u u posljednjih 23 godine

Bjelopoljska partija pozdravila odluku ministra Predraga Boškovića, kojom će Ministarstvo prosvjete, pokrenuti postupak za provjeru sumnjivih diploma.

"Kruže glasine da u zemljama u okruženju postoje obrazovne ustanove, koje su posljednjih godina izdale veliki broj diploma sumnjivog kvaliteta, ali uprkos tome prilikom nostrifikacije istih poistovjećene su sa diplomama koje su došle sa svjetskih prestižnih fakulteta", navodi funkcioner Bjelopoljske partije Kenan Arslanović.

On kaže da je potrebno da se u akciju uključe  i drugi nadležni subjekti.  "Da se provjere i sve inostrane univerzitetske diplome koje su stečene u periodu početka građanskog rata u bivšoj Jugoslaviji pa sve do današnjeg dana, a na osnovu kojih je lice steklo pravo na zaposlenje u Crnoj Gori", navodi Arslanović.

''S toga predlažemo da sve diplome koje su stečene na inostranim pa i domaćim univerzitetima kao i srednjim školama u periodu  poslednjih 23 godine da se potvrdno licenciraju kod nadležnog državnog organa kako bi se javnost uvjerila da li i koliko lica je po osnovu sumljivo stečenih diploma našlo zaposlenje u Crnoj Gori i na taj način protiv zakonito  zauzeli mjesto onima koji su u duhu zakonskih propisa pod veoma teškim materjalnim uslovima poslednjih godina uspješno okončali svoje obrazovanje'', zaključio je Arslanović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.