Uoči početka derbija Crvena zvezda – Partizan zbog tuče privedeno 20 osoba
Starsportphoto

Narušavanje javnog reda i mira

Uoči početka derbija Crvena zvezda – Partizan zbog tuče privedeno 20 osoba

Uoči početka fudbalskog derbija između Crvene zvezde i Partizana, na stadionu „Rajko Mitić“, beogradska policija privela je 20 soba.

Zbog narušavanja i pokušaja narušavanja javnog reda i mira, policija je privela oko 20 osoba uoči početka fudbalskog derbija“, izjavio je načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Milić je rekao da je bilo sukoba između navijača pred početak meča, ali da je policija blagovremeno intervenisala i nastaviće sa privođenjem svih koji narušavaju javni red, mir i bezbjednost.

Vječiti fudbalski derbi između Crvene zvezde i Partizana počeo je sa 45 minuta zakašnjenja zbog sukoba navijača na tribinama stadiona. Do nereda je došlo na sjevernoj i istočnoj tribini između grupe navijača Zvezde „Delija" i navijačke grupe „Zabranjeni", koja podržava Partizan.

U suzbijanju nereda, osim policije, intervenisala je i Žandarmerija, a zbog nemogućnosti da se spriječi veći incident, policija je ispraznila jedan sektor na sjevernoj tribini. 

U okviru 24. kola Jelen Superlige, fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su 148. po redu derbi koji je završio bez golova, čime je Partizan zadržao lidersku poziciju na tabeli i pet bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, te na taj način "crno – bijeli" stigli su na prag osvajanja titule prvaka Srbije, piše Anadolija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.