10 najpopularnijih klipova u istoriji YouTube-a (VIDEO)
Ilustracija

Prije deset godina objavljen prvi video

10 najpopularnijih klipova u istoriji YouTube-a (VIDEO)

Prije deset godina na mreži YouTube objavljen je prvi video, koji prikazuje čovjeka dok posmatra slonove u zoo vrtu.

Međutim, muzički spotovi postali su najpopularniji snimci na tom sajtu.

Iako je hit južnokorejskog repera PSY “Gangnam Style” i dalje ubjedljivo najgledaniji (više od dvije milijarde pregleda) i mnogi drugi umjetnici uspjeli su da dođu na listu 10 najpopularnijih.

10. Psy – “Gentleman” (826.492.000+ pregleda)

Istini za volju, Psy vjerovatno više nikada neće uspjeti da napravi hit koji će biti slušan koliko “Gangnam Style”, ali to ne znači da ne može pokušati. Sa pjesmom “Gentleman” uspio je da zauzme desetu poziciju na listi najgledanijih klipova u istoriji YouTube.

9. Dženiferl Lopez i Pitbul – “On the Floor” (825.782.000+ pregleda)

Latino diva vratila se na vrhove svjetskih muzičkih top lista 2011. godine, a njen spot pogledao je ogroman broj ljudi.

8. Enrike Iglesijas i Desemer Bueno – “Bailando” (834.334.000+ pregleda)

Jedan od najvećih hitova 2014. godine zauzeo je osmo mjesto na listi. Inače, verzija pjesme na španskom jeziku pregledana je osam puta više u odnosu na onu na engleskom.

7. Šakira – “Waka Waka (This Time for Africa)” (840.112.000+ pregleda)

Himna Svjetskog prvenstva u fudbalu bila je na vrhu top lista širom svijeta tokom 2010. što joj je donijelo sedmu poziciju.

6. Eminem i Rijana – “Love the Way You Lie” (850.506.000+ pregleda)

Rijana je napravila mnoge pjesme koje su postale izuzetno popularne, ali ni jedna ne može da se mjeri sa hitom koji je snimila s Eminemom.

5. LMFAO - “Party Rock Anthem” (857.207.000+ pregleda)

Hit “Party Rock Anthem” slavu je stekao upravo na YouTubeu, pošto 2011. godine kada je nastao, nije dobio toliko prostora na drugim medijima.

4. Kejti Peri – “Roar” (890.667.000+ pregleda)

Kejti Peri je zauzela četvrtu poziciju zahvaljujući hitu “Roar”...

3. Kejti Peri – “Dark Horse” (918.327.000+ pregleda)

...ali i treće mjesto.

2. Džastin Biber – “Bejbi” (1.159.202.000+ pregleda)

Prvi hit Džastina Bibera koji ga je učinio svjetskom zvijezdom, donio mu je i drugo mjesto na listi najgledanijih YouTube snimaka u istoriji te mreže.

1. PSY – “Gangnam Style” (2.311.491.000+ pregleda)

Za samo četiri mjeseca od objavljivanja spota, “Gangnam Style” postao je najgledaniji klip na YouTubeu. K-pop zvijezda nalazi se i na poslednjem mjestu ove liste.

Izvor:B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.