Prevrnuo se brod sa migrantima u blizini italijanskog ostrva Lampeduza
Ilustracija

U toku velika spasilačka operacija

Prevrnuo se brod sa migrantima u blizini italijanskog ostrva Lampeduza

U Sredozemnom moru u toku je velika spasilačka operacija nakon što se prevrnuo brod sa migrantima u blizini italijanskog ostrva Lampeduza, saopštila je mornarica Malte.

Portparol mornarice izjavio je da su italijanski vojni i komercijalni brodovi, takođe, uključeni u spasilačke operacije u libijskim vodama, 210 kilometara od italijanskog ostrva Lampeduza.

List "Tajms ov Malta" objavio je da je 650 migranata palo sa broda u vodu noćas oko ponoći kada su potrčali da privuku pažnju broda koji je u tom trenutku prolazio.

Italijanska agencija Ansa javila je da se noćas prevrnuo brod sa 700 migranata u Sicilijanskom kanalu, oko 97 kilometara od obala Libije, prenosi Srna.

Agencija navodi da je spašeno samo 28 lica.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.