Crna Gora će ući u NATO i EU prije nego što mislimo
Miroslav Lajčak

Lajčak ocijenio

Crna Gora će ući u NATO i EU prije nego što mislimo

Crna Gora ce ući u Evropsku uniju i NATO i prije nego što mislimo, kazao je za TVCG potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Slovačke Miroslav Lajčak.

U intervjuu za Televiziju Crne Gore, on je kazao da danas niko ne moze da ospori rezultate koje je Crna Gora, za kratko vrijeme, postila na putu ka članstvu u EU i NATO-u.

„Devet godina u životu jedne države praktično ništa ne znači i to kažem kao predstavnik države koja je stara 22 godine“, rekao je Lajčak.

Prema njegovim riječima, država poput Crne Gore ili Slovačke ne može sama da garantuje bezbjednost samostalno i to bi bilo mnogo skuplje i nemoguće.

„To je i političko pitanje jer je NATO političko-bezbjednosna organizacija koja je izgrađena na sistemu vrijednosti. Ako ih dijelite, onda ste pozvani da uđete u NATO i to je signal za partnere i investitore da ste stabilna i pouzdana država“, naveo je Lajčak.

On je podsjetio da se, prilikom odluke o pozivu za NATO u obzir uzima niz faktora, i unutrašnjih i spoljnih.

„Ne treba da se spekuliše o faktorima na koje ne možemo da utičemo već da se fokusiramo sto odsto na ono što je naša odgovornost“, poručio je Lajčak.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.