Vučinić: U Nikšiću protest radnika  iz cijele Crne Gore
Janko Vučinić

1. maja

Vučinić: U Nikšiću protest radnika iz cijele Crne Gore

Radnička partija će 1. maja u Nikšiću organizovati protest obespravljenih i opljačkanih radnika iz cijele Crne Gore, najavio je njen lider Janko Vučinić.

On je rekao da će protetstu prethoditi osnivačka skupština stranke, na kojoj će biti usvojeni program i statut i izabrani partijski organi, piše Dan.

Vučinić je za Dan rekao da Radnička partija ostaje čvrsto u Demokratskom frontu, i da je njeno osnovno načelo “oslobođenje Crne Gore od kriminogene i odnarođene vlasti”.

“Cilj nam je stvaranje uslova za poštenu izbornu utakmicu. Nakon toga biće potrebno sprovesti reviziju svih dugovanja i odbijemo plaćanje onih dugova koji su nastali kao posljedica koruptivnih radnji. Treba preispitati svaku privatizaciju, posebno stečajne postupke, jer je upravo kroz njih najvećim dijelom opustošena i opljačkana imovina nekadašnjih državnih preduzeća”, kazao je on.

Među ključnim programskim ciljevima partije je borba za prava radnika.

U program je predviđeno i zalaganje za zaustavljanje svake priče o NATO integracijama, a prema riječima Vučinića, od te nametnute teme, mnogo su važnija životna pitanja kao što su nova radna mjesta.

Kako je ranije saopšteno, Radnička partija će baštiniti ljevičarske ideje i poštovati osnovne ideje socijalizma.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.