Crnogorska kardiohirurgija u ravni sa svjetskim centrima
Budimir Šegrt

Šegrt poručio

Crnogorska kardiohirurgija u ravni sa svjetskim centrima

Kardiohirurgija Crne Gore, iako mlada po stažu, kvalitetu i težini zahvata na srcu može da se poredi sa najsavremenijim evropskim i svjetskim kardiohirurškim centrima, rekao je ministar Budimir Šegrt.

On je danas na otvaranju skupa Evroazijskog udruženja kardiohirurga u Bečićima, podsjetio da je crnogorska kardiohirurgija osnovana 2003. godine.

“I sa nešto više od tri hiljade operacija na srcu, kardiohirurgija Crne Gore je jedna od najmlađih u Evropi. U Centru za kadriohirurgiju obavljaju se sve vrste kardiohirurških operacija, osim transplantacije srca”, rekao je Šegrt, prenosi MINA.

Prema riječima Šegrta, rezultati koje posljednjih godina postiže kardiohirurški centar, potvrđuju da crnogorska kardiohirurgija iako vrlo mlada po stažu, po kvalitetu i težini zahvata na srcu može da se poredi sa najsavremenijim evropskim i svjetskim kardiohirurškim centrima. 

“Ponosimo se ovim rezultatima i namjera nam je da građanima Crne Gore ponudimo isti nivo medicinskih usluga i u drugim oblastima našeg zdravstvenog sistema. To je moguće postići dobrom organizacijom, strpljivim radom, permanentnom edukacijom i tehnološkom opremljenošću. Put ka ovom cilju je već trasirala kardiohirurgija”, rekao je on.

Šegrt je kazao da su ulaganje u nauku, razmjena znanja i iskustva i kontinuirana edukacija neprocjenjiva vrijednost i dobrobit za ljekare, a svakako i za pacijente.

(CDM)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.