Gorivo u našim uslovima je luksuz, taksa logičan potez
Milo Đukanović

Đukanović poručio

Gorivo u našim uslovima je luksuz, taksa logičan potez

Gorivo u crnogorskim uslovima pokazatelj je višeg kvaliteta života i luksuza, pa je uvođenje naknade od sedam centi po litru goriva logičan potez za popunjavanje budžetskih deficita, kazao je premijer Milo Đukanović komentarišući novu Vladinu odluku.

On je dodao da je Vlada donijela odluku da dio deficita u javnoj potrošnji pokrije dodatnim zahvatanjem iz akciznih roba, kao što su naftni derivati.

"Radi se o proizvodu koji je u našim uslovima pokazatelj višeg kvaliteta života i luksuza i zato mi se čini vrlo logičnim i odgovornim što je Vlada opredjelila da upravo u vremenu kada je došlo do pojeftinjenja cijena goriva, zbog pada cijena nafte na svjetskom tržištu, podigne cijenu i tako obezbijedi dio nedostajućih prihoda kojima bi rješavala deficite i obezbijdila uredno servisiranje kredita za unaprijeđenje putne infrastrukture", kazao je Đukanović.

Ubistvo bivšeg poslanika Liberalnog saveza, Saše Markovića, kao i neka od prethodnih ubistava, ukazuju na potrebu dodatnog podizanja nivoa odgovornsoti u nadležnim državnim službama, rekao je premijer Đukanović.

Saša Marković (47) ubijen je iz vatrenog oružja u petak, ispred svoje kuće u bečićkom naselju Ivanovići.

Upitan da li je ubistvo Markovića posljednji signal da neko u oblasti javne bezbjednosti treba da snosi odgovornost, Đukanović je kazao da se nada da će o tom tragičnom događaju nadležni državni organi, veoma brzo saopštiti rezultate istrage.

"Svakako da ovo i neka od prethodnih ubistava ukazuju na potrebu dodatnog podizanja nivoa odgovornsoti u nadležnim državnim službama, počev od policiije, ali ne samo od policije", rekao je on novinarima, nakon izborne konvencije Demokratske partije socijalista Glavnog grada.

Đukanović je podsjetio da je novim sistemskim rješenjima dosta izmijenjena uloga pojedinih državnih organa i naglašena uloga tužilaštva, navodeći da je svakako presudno važna uloga sudova i njihove kaznane politike.

To bi sve ukupno, dodao je, trebalo da obezbijedi veći nivo pravne kulture, pridržavanja zakonitosti i posledično veći nivo sigurnosti za sve građane.

"Sve ovo nalaže potrebu dodatnog zaoštravanja odgovornosti, podizanje nivoa profesionalnosti i efikasnosti u radu nadležnih organa, kako bismo obezbijedili jednu od ključnih pretpostavki za kvalitetan život ljudi, a to je pravna sigurnost",  poručio je Đukanović.

On nije želio da komentariše dešavanja u Socijaldemokratskoj partiji, navodeći da Demokratska partija socijalista ima dovoljno svog posla, 

"Ne pada nam na pamet da se miješamo u unutrašnje pitanje bilo kog drugog političkog subjekta u Crnoj Gori", kazao je Đukanović.

(CDM)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.