Pele: Mesi je bolji od Ronalda
Lionel Mesi

Mesi je i napadač, ali i vezni igrač

Pele: Mesi je bolji od Ronalda

Fudbalska legenda Pele koji je svojevremeno igrao za Nju Jork Cosmos, prilikom prodaje svog dresa ovog tima u jednoj sportskoj prodavnici, na Menhetnu kada su ga fanovi upitali da uporedi Mesija i Kristiana Ronalda, kazao je da je Mesi bolji.

"Ne možete porediti Ronalada i Mesija. Ronaldo je napadač, a Mesi je i napadač, ali i vezni igrač. Zbog toga, ja bih za svoj tim izabrao Mesija", kazao je Pele.

U razgovoru je dodao i da je, s ciljem promocije fudbala u Americi, on igrao za Nju Jork Cosmos u periodu 1975-1977. godine. Takođe, istakao je kako je vrlo ponosan na tu svoju odluku.

Ispred prodavnice u kojoj je imao susret s fanovima, izložena je i njegova voštana figura iz britanskog muzeja Madam Tusauds.

Pored Peleta za Nju Jork igrali su i Franz Beckenbauer (Njemačka), kao i Yasin i Gokmen Ozdenak (Turska).

Inače, Nju Jork Cosmos koji je član sjevernoameričke lige, 1971. godine osnovala su dva brata, biznismena iz Turske, Ahmet i Nasuhi Ertegun.

(Anadolija)

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.